News24 News24 stranica

Članak

Vozač Hitne na semaforu ­pogazio curicu (7)

Fotografija: lukunize
Vozač Hitne skretao je lijevo na zeleno svjetlo. Nije vidio djevojčicu koja je na svoje zeleno zakoračila na pješački prijelaz Gdje je moje dijete? Recite mi da je moje dijete živo, vikala je majka Sandra Župančić prije nego je uz krik pala na koljena Ste
Na mjestu gdje je dan ranije djevojčica tragično poginula, u srijedu smo zatekli monštvo djece uz bijeli vijenac, fenjere i svijeće kojima je obitelj ispisala njezino ime. Stelinim malim prijateljima nije bilo teško sjediti tamo od jutra i paliti svjećice koje su se ugasile. Njezini roditelji otvorili su nam vrata doma u kojem se okupila obitelj.
U tišini su nam pokazali fotografiju miljenice koju nikada neće prežaliti. To je njezina torba! To je ona! Ona nije kući došla danas, sreća bakina! To je njezina jaknica, vikala je baka Đurđa Župančić. Stela Župančić (7) u utorak je, kao i svaki drugi dan, oko 11.30 sati išla u obližnju O. Š. Malešnica u Zagrebu.
Došla je do semafora i, kada se zeleno svjetlo upalilo, zakoračila na pješački prijelaz u Ulici Malešnica.
Tada je na nju, prilikom skretanja lijevo iz Ulice Ante Topić Mimare, vozilom Hitne naletio T. R. (32).
Odbacio ju je, a potom i pregazio. Vozač, koji je, prema policijskom izvješću, bez signalizacije s tehničarom išao na rutinski zadatak, navodno je usporio kako bi propustio dvojicu dječaka koji su prošli ispred nje, no Stelu nije vidio. Na mjestu nesreće uskoro se skupilo mnoštvo šokiranih susjeda, učenika i prolaznika. Među njima je bila i Stelina baka Đurđa, koja je pokušavala saznati pripada li pokriveno truplo njezinoj unučici.
Na ulicu je mokre kose istrčala i Stelina starija sestra Kristina (13), pokušavajući utješiti baku.
Tada je do policajaca dotrčala majka. - Gdje je moje dijete? Recite mi da je moje dijete živo - u šoku je ponavljala majka Sandra Župančić trčeći prema djelatnicima Hitne pomoći. Kada je shvatila da njezine plavokose djevojčice više nema, kriknula je i pala na koljena.
Majku, sestru i baku odvezli su bolničari. Zamjenica ravnatelja Hitne pomoći dr. Ingrid Bošan Kilibarda nije željela komentirati slučaj prije završetka istrage.

Upišite komentar

Komentiranje članaka jedna je od mnogih privilegija registriranih posjetioca. Registrirajte se!, besplatno je :-)