loading
Poveznice
WebOPAC NSK: http://katalog.nsk.hr/
Srce: http://www.srce.hr/
Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu.
Digitalizirana baština: http://www.nsk.hr/Heritage.aspx?id=25
Izbor značajnih djela iz fonda Nacionalne i sveučilišne knjižnice prenesenih u digitalni oblik.
Stari hrvatski časopisi: http://dnc.nsk.hr/Journals/Default.aspx
Portal digitaliziranih humanističkih časopisasadrži izbor najstarijih hrvatskih humanističkih časopisa u digitalnom obliku.
Stare hrvatske novine: http://dnc.nsk.hr/Newspapers/Default.aspx
Portal Stare hrvatske novine zamišljen je kao središnje mjesto pristupa digitaliziranim hrvatskim novinama u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu i ostalim hrvatskim baštinskim ustanovama.
Hrvatska kulturna baština: http://www.kultura.hr/
Središnje mrežno mjesto koje će omogućiti pristup i pretraživanje digitalnih zbirki koje će biti izrađene u okviru projekta digitalizacije "Hrvatska baština".
International Internet Preservation Consortium: http://www.netpreserve.org/
Međunarodni konzorcij koji okuplja knjižnice, arhive, muzeje i druge baštinske ustanove koje se bave prikupljanjem i čuvanjem sadržaja s interneta za buduće naraštaje.
Europeana: http://www.europeana.eu/
Europeana - europska digitalna knjižnica, muzej i arhiv. Građa Hrvatskog arhiva weba dostupna je putem portala europske kulturne digitalne baštine Europeane.
European Library - TEL: http://www.theeuropeanlibrary.org/tel4/
Portal Europske knjižnice nudi pristup zbirkama iz europskih nacionalnih i sveučilišnih knjižnica. Namijenjen je prvenstveno svjetskoj znanstvenoj zajednici, ali i ostalim korisnicima. Sadržaj Hrvatskog arhiva weba dostupan je na http://www.theeuropeanlibrary.org/tel4/collection/a0083