Obavijest o harvestiranju sadržaja na temu parmalentarnih izbora 2020.

29.07.2020. 

Obavijest za nakladnike i webmastere

Obavještavamo Vas da Hrvatski arhiv weba Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pobire (harvestira) i pohranjuje odabrane sadržaje s weba u tematske zbirke u skladu sa Zakonom o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti, NN 17/2019, čl. 37-41.

U tijeku je prikupljanje odabranih sadržaja koji se odnose na temu parlamentarnih izbora 2020. godine. Arhivirani sadržaji s hrvatskih web-stranica bit će javno dostupni na Hrvatskom arhivu weba unutar tematske zbirke Parlamentarni izbori 2020. godine.

Harvestiranje će za Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu obavljati Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce). Robot-pobirač dolazi s IP adrese 161.53.3.11 i predstavlja se kao Mozilla/5.0 (compatible; heritrix/3.4.x; +http://haw.nsk.hr/faq), a pobirat će i mrežna sjedišta koja imaju selektivno restriktivne postavke.

Ukoliko nakladnici ili webmasteri žele ograničiti pristup arhiviranim sadržajima molimo javite se uredništvu Hrvatskog arhiva weba na adresu haw@nsk.hr. Ako harvestiranje utječe na Vaše web-stranice, molimo javite se na haw@nsk.hr i damp@srce.hr.

Font Resize
Kontrast