Kronologija korisničkog sučelja HAW-a

19.02.2020. 

Prve mrežne stranice projekta Digitalni arhiv hrvatskih mrežnih publikacija, objavljene u razdoblju od 2005. do 2010. godine, bile su dio mrežnog sjedišta NSK gdje su razmještene na dva različita poslužitelja – web-stranice arhiva na http://www.nsk.hr/, dok je arhiv bio smješten na adresi http://damp.nsk.hr/. Uočeni nedostaci kao što su razmještenost općih informacija o Arhivu, neuočljivost samog sadržaja arhiva, razmještenost stranica i sadržaja na dva različita poslužitelja te nedostatak statistike rezultirali su izradom novog sučelja. Također, promijenjen je naziv Digitalnog arhiva hrvatskih mrežnih publikacija u Hrvatski arhiv weba koji preciznije opisuje svrhu i namjeru ove djelatnosti.

Drugo korisničko sučelje Hrvatskog arhiva weba, objavljeno u razdoblju od 2011. do veljače 2020. godine, realizirano je kao zasebna cjelina i kao takva smještena na poddomeni http://haw.nsk.hr/. Organizirano je tako da, osim sadržaja arhiva, obuhvaća sve potrebne informacije i dokumente koji su postavljeni jednom mrežnom mjestu s dodanim novim funkcionalnostima.

Prateći trend razvoja weba i tehnologija, razvoj novih alata, usluga i potreba korisnika te u želji za poboljšanjem korisničkog iskustva prilikom pretraživanja arhiviranog sadržaja predstavljamo novo, treće korisničko sučelje HAW-a, objavljeno 20. veljače 2020.

Font Resize
Kontrast