Prikupljanje sadržaja za tematsku zbirku Rat u Ukrajini

18.03.2022. 

Dana 24. veljače 2022. godine Ruska Federacija je započela invaziju na Ukrajinu, a predsjednik Putin je najavio „specijalnu vojnu operaciju” u istočnoj Ukrajini, nakon čega su nekoliko minuta kasnije počeli raketni udari širom Ukrajine, uključujući i glavni grad Kijev. Invazija je naišla na široku međunarodnu osudu, a Ukrajina na međunarodnu podršku i solidarnost.

Hrvatski arhiv weba (HAW) Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, započeo je s prikupljanjem hrvatskih mrežnih sadržaja o ratu u Ukrajini u svrhu izgradnje nove tematske zbirke.

Kako bi se prikupio što veći broj internetskog sadržaja (web stranice, lokalne, regionalne, blogovi, članci, društvene mreže (Twitter) itd.) te im se osigurala dugoročna pohrana i pristup, NSK Vas poziva na suradnju u prikupljanju mrežnih adresa (URL-ova) koje se odnose na ovu temu, objavljenih na bilo kojoj domeni (.hr, .com, .net, .eu itd.).

Nominaciju ili Vaše prijedloge možete unijeti ovdje: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfO5nSMNwGA4uCWaln4jqe43cBa_zEdPLiQhsMDjb3-qhwsLg/viewform

Zahvaljujemo na suradnji!